Wat is het donker buiten hè!

Het is nu 16.00 uur en we hebben net de gordijnen dichtgedaan. Zo donker is het al.
16.00 uur!!  Abnormaal vroeg. Het lijkt sowieso wel of het de hele dag donker is geweest.

Maar…we gaan niet sikkeneuren, we doen de kaarsjes aan en zetten een lekker muziekje op.
Hieronder vind je nog 5 tips om je deze donkere dagen een beetje gezellig door te komen.

1. Ga naar buiten

Hoe donker en slecht het weer ook is. Ga lekker naar buiten. Trek een dikke jas en wanten aan, sjaal om en ga een stuk lopen of fietsen. Ook wij hikken hier nog wel eens tegenaan, maar eerlijk gezegd knappen we er altijd van op. Helemaal als je thuis moet werken, knap je van de frisse buitenlucht op.

2. Doe iets

Doe iets, wat bedoelen we daar mee? Blijf actief, ook al zijn Netflix en je boek tijdens de donkere dagen heel aantrekkelijk, doe iets waar je energie van krijgt. Ruim die kast eindelijk eens op, ga bladeren harken, tekenen, muziek maken. Of pak weer eens die oude hobby op!

3. Onderhoud je contacten

Juist nu we minder contact met elkaar hebben, is dit een goede tip. Bel je oude vriend(in) weer eens op. Ga eens langs je buurvrouw die je normaal gesproken alleen over de heg spreekt. Of spreek buiten werk eens met je collega af. Spreek thuis eens af met een klein koppeltje (4 om precies te zijn ?) vriendinnen/collega’s en ga spelletjes doen of maak een lunch klaar.

4. Zorg goed voor jezelf

Al snel heb je de neiging om jezelf niet te verzorgen. Blijven hangen in je joggingpak, ongekamde haren, geen make-up. Neem eens een lekker maskertje voor je haar en gezicht, scrub je lichaam en smeer het in met een heerlijke bodylotion en tut je op.

5. Gebruik kleur

Dit is voor ons een inkoppertje, maar het helpt echt. Ga (meer) kleur dragen of omring je met kleur.Met name geel is een goede keuze, dit is een antidepressiekleur, dus omring je of draag geel. Maar ook oranje en rood zullen voor een andere vibe zorgen.

Om de laatste tip aan te vullen; Boek een kleurenanalyse 2.0

Weg met de winterblues en ga met jouw kleuren aan de gang. Boek de kleurenanalyse 2.0 en ontdek welke kleuren jou ondersteunen en versterken. Je krijgt een handige kleurenpas mee, die in je portemonnaie past, zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Wat ook een leuk idee is, is om de kleurenanalyse als cadeaubon te geven. Leuk om te geven én te krijgen. Deze analyse kun je alleen of met 4 personen boeken. Super gezellig  (en leerzaam!) als vriendinnenuitje of voor het jaarlijkse uitje met jouw collega’s.of eindelijk eens wat leuks met je zussen gaan doen. We noemen maar wat. ?