Hoe ‘lees’ je de kleurenpas?

Na de kleurenanalyse 2.0 ontvang je jouw Kleurenpas,

Op deze pas staan 40 kleuren en met behulp van deze pas kom je uit je veilige zone en ga je meer combineren, meer durven ga je jezelf veel meer laten zien.

Hoe je de pas moet ‘lezen’ leggen we je hieronder uit.

De kleurenpas is verdeeld in 4 vlakken.

Linksboven 10 accentkleuren     Rechtsboven 10 lichte kleuren

Linksonder 10 basiskleuren        Rechtsonder 10 combikleuren

Alle kleuren zijn onderling met elkaar te combineren!

Basiskleuren; Dit worden ook de ‘dure’ kleuren genoemd. Zoals het woord het al zegt; Dit is de basis voor je garderobe. De basis van waaruit je gaat combineren. Ze zijn goed geschikt voor kleding waar je wat langer mee doet, wat je regelmatig draagt en zijn vaak wat duurder dan andere kledingstukken. Denk aan jassen, tassen, pakken, jurken, vesten, schoenen en tassen.  Kies daarom voor deze categorie voor kwaliteit.

Combikleuren; Dit zijn kleuren die je combineert met je basiskleuren. Kies 1 of 2 kleuren en stem ze af op je kleur ogen, haar, lippen of gelegenheid.

Lichte kleuren;  Zorgen voor contrast in je outfit. Ze zijn het meest geschikt om in de buurt van je gezicht te dragen, vooral in de zomer wanneer je wat meer kleur hebt. Kies lichtere kleuren voor bloesjes en shirtjes die je onder je basiskleuren draagt of als ondergrond voor een print, sjaal of andere accessoires.

Accentkleuren geven net dat beetje extra en zorgen voor de persoonlijke touch. Ze trekken de aandacht en zijn mooi voor een randje langs je shirt, kraag of blouse, een dessin van een kledingstuk, sjaal, stropdas of andere accessoire. Gebruik ze in kleine hoeveelheden.

Tips;

Bij het samenstellen van een outfit begin je met het kiezen van een basiskleur.
Vervolgens kies je een combinatiekleur die je combineert met je basiskleur voor een krachtige outfit.

Draag je accentkleuren in kleinere hoeveelheden om jouw outfit je eigen stijl te geven en
om jouw unieke kwaliteiten te laten zien, deze zorgen voor het verschil!

Hieronder een voorbeeld;

De broek en colbert komen uit de basiskleuren, de top uit de combikleuren en de tas uit de accentkleuren, zorgt voor de persoonlijke touch. Kan natuurlijk ook in een sjaal, schoenen, ketting, wat je maar wilt. Zo kun je oneindig combineren en durf je uiteindelijk steeds meer.

Hoe je deze kleurenpas het beste kun gebruiken, kun je hier lezen