Sinds de geboorte van prinses Beatrix is het een traditie om met de geboorte van een kind, muisjes te trakteren. Roze als het een meisje is en blauw als het een jongen is.

Blauw en roze worden ook gebruikt bij de steeds populairder wordende gender reveal party’s. Dit zijn party’s om bekend te maken of er een jongen of meisje op komst is.

Toch komt daar steeds meer kritiek op.

Het zou jongens en meisjes in aparte hokjes plaatsen, terwijl veel mensen ervoor pleiten om aan henzelf de keuze te laten wie ze willen zijn, welke kleuren ze mooi vinden en bijvoorbeeld met welk speelgoed ze spelen. Oftewel: genderneutraal.

Of we het nu wel of niet eens zijn met bovenstaand, het laat zien dat je met kleur iets kunt vertellen, zonder dat je iets gezegd hebt.

In 1 oogopslag zie je, aan de muisjes of aan de binnenkant van een taart of het een meisje of jongen is/wordt. Deze kennis is in ons brein verankerd. Het zal lastig zijn om dit eruit te halen.

Iets vertellen, zonder iets te zeggen…

Het is alleen wel handig als je weet hoe je dat moet doen.

  • Wat vertel je bijvoorbeeld met blauw of geel?
  • Wanneer kun je dat het beste dragen?
  • Of juist niet?
  • Waarom heb je een hekel aan oranje?
  • Waarom is roze je lievelingskleur?
  • Hoe kan je jezelf meer in de picture zetten m.b.v. kleur?

Dat is waar we het over hebben tijdens een workshop Le(e)f met Kleur  

We nemen je mee in de taal van kleur en hoe ook jij dat kunt gaan gebruiken.

Bere-interessant en handig om in te zetten als je bijvoorbeeld een belangrijk gesprek hebt of als je foto’s moet laten maken voor je website. Maar ook als je zakelijk of privé meer gezien wilt worden, zakelijk of zachter wilt overkomen. Je kunt daar heel goed kleur voor inzetten.

Laat kleur het eerste woord hebben!

Via onderstaande knop kun je je hiervoor aanmelden

Leuk weetje;

Er zijn nieuwe muisjes, dit is een initiatief van ondernemer Olaf Ouwerkerk. Ze zijn niet in de traditionele kleuren van het geslacht, maar in de kleuren van de stad. Zo zijn er groen met witte muisjes voor kinderen die in Rotterdam geboren worden, geel met groene muisjes voor kinderen in Den Haag en rode, witte en zwarte muisjes voor Amsterdamse baby’s.

Toch weer de kleuren die spreken…Mooi hè!!

Aanmelden Le(e)f met Kleur 2 juni