Help! Een fotoshoot!!

Het was weer zover; We hadden een fotoshoot gepland!

Stonden wij vroeger het liefst áchter iemand op een foto, tegenwoordig staan we er in vol ornaat op. Of je het nu wilt of niet, als jij (en/of jouw bedrijf) gezien wilt worden moet je jezelf letterlijk en figuurlijk laten zien. Dat geldt ook voor ons!

Wij zijn er inmiddels achter, dat een bericht waar een foto van ons 2 bij is geplaatst is, veel beter bekeken wordt dan een bericht zonder foto. Zelfs een foto waar 1 van ons op staat wordt minder bekeken.

Met z’n 2 op de foto dus!  Af en toe plannen we een professionele fotoshoot in, omdat deze foto’s net even mooier en professioneler zijn dan die we met ons mobiel maken.

Eerlijk is eerlijk

We moeten toegeven dat we achteraf vaak best tevreden met het resultaat zijn. Natuurlijk zien we onze minder mooie punten, maar hé die horen bij ons.

Wat ons bij deze laatste fotoshoot opviel was, dat we op veel foto’s lachend stonden. Vaak zelfs zoals op bovenstaande foto, schaterend. We vroegen ons af; Is dit wel wat we willen laten zien? We zijn namelijk serieus met ons vak bezig en we liggen echt niet altijd dubbel van het lachen.

Komen we op deze manier niet té gezellig over?

We kwamen tot de conclusie dat dit ook is wie we zijn. Hoe serieus we ook bezig zijn met ons werk, een lach (en een traan!) hoort zeker ook bij ons.

Dit betekent dat we een mix moeten maken met het plaatsen van de foto’s. De ene keer een lachende, dan een schaterende, dan een serieuze. Eigenlijk precies zoals we zelf zijn en zoals onze werkwijze ook is.

Drama

Wij weten dat veel mensen het een drama vinden om op de foto te gaan. Geloof ons, dit hadden wij voorheen ook. Dat geforceerde lachen, vreselijk! Je weet niet hoe je moet staan, waar je je handen moet houden en al helemaal niet wat je aan moet doen.

Toch ontkomen we er bijna niet meer aan . Als je gezien wilt worden zijn foto’s belangrijk. Denk alleen al aan je profielfoto voor FB, LinkedIn, Instagram of een Datingsite. Als je een eigen bedrijf hebt, is het zeker een must. Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben. Als ze een positieve indruk hebben van jouw foto’s, gaan ze eerder met je in zee. Belangrijk dus dat de foto’s kloppen met wie je bent.

Wij weten als geen ander dat je het jezelf een stuk makkelijker maakt, als je weet welke kleding je tijdens een fotoshoot aan moet doen. Met name de kleur die je draagt is van belang!

Zichtbaar zijn, op een manier die bij jou past.
Dat is een onderdeel van onze online workshop Back on Track.

Tijdens deze gratis, online workshop gaan we je leren;

  • Hoe JIJ jezelf krachtig neer kunt zetten.
  • Niet alleen voor op de foto maar ook in het dagelijks leven.
  • Zodat je meer zichtbaar wordt en mensen jou (en indien aanwezig, jouw bedrijf) gaan zien.
  • Op een manier die bij jou past.
  • Dit zorgt dat je meer zelfvertrouwen krijgt
  • En dat vertaalt zich ook naar je kleding.
  • Je gaat complimentjes krijgen en reken maar dat je daar energie van krijgt.
  • Je wordt gezien!

Tot je op een gegeven moment zover bent en zegt;