Tanja had de eerste afspraak voor het traject Knallen met jouw Kracht.  omdat ze letterlijk en figuurlijk meer kleur in haar leven wilde. Een kennis was heel enthousiast over dit traject, dus wilde ze het zelf ook ondervinden.

Ze kwam wat schuchter binnen en het eerste wat ze zei was, dat ze geen idee had wat ze die dag aan moest doen. Ze had die morgen voor de kast gestaan en kon geen beslissing maken. Daarom had ze zwart aangedaan. Eigenlijk koos ze altijd voor zwart.

Ze voelt zich lekker in zwart.

Het kleedt af, je valt niet op en is met alles te combineren. Ze heeft een paar gekleurde items, omdat ze het bij een ander zo mooi vindt staan. Maar ze durft het niet aan te doen. Het hangt, ongedragen stof te happen in de kast.

Toen ze daarentegen daarna haar moodboard liet zien, was dat een oase van kleur. Haar hele houding veranderde toen ze uit ging leggen waarom ze dit moodboard had gemaakt. Van deze kleuren werd ze blij en dat zagen we ook duidelijk.  Ze werd steeds zelfverzekerder en krachtiger, een hele andere Tanja!

Toen ze vertelde over haar (kleurrijke!) schilderijen, werd dit nog eens versterkt. Ze schilderde al een aantal jaar en stiekem wilde ze ze ook wel gaan verkopen. Haar grootste droom was om te leven van het schilderen. Zowel schilderijen verkopen maar ook schilderles geven.

Wij hadden dit totaal niet achter haar gezocht.

Vroeger wilde ze kleuterjuf worden zodat ze met de knip, plak en knutsellessen van de kinderen haar creativiteit kwijt kon, maar dat vond haar vader niks. Ga maar een kantoorbaan zoeken! Daar heb je zekerheid, vond hij. En zo geschiedde…

En toch…het bloed kruipt waar het niet gaan kan

De creatieve kant zit er nog steeds in, dat is in haar geval heel duidelijk. Hoe mooi zou het zijn als ze dit talent meer toelaat en dit ook laat zien aan de mensen om haar heen. Maar vooral, aan zichzelf.

Wij hebben haar het advies gegeven om geel te gaan dragen. Geel is de kleur van identiteit en duidelijkheid, laat zien wie je bent en waar je heen wilt. Ze vond het eng en is voorzichtig begonnen met een lichtgeel shirt. Het voelde goed, ze kreeg complimenten en ze werd er zelf blij van!

Dit smaakt naar meer en zo durft ze steeds een stapje verder.  Niet alleen qua kleding (we kregen laatst een appie dat ze een favoriete groene broek had!), ook qua werk.  Inmiddels heeft ze haar eerste schilderij verkocht en wie weet wat de toekomst nog meer biedt.

Kleur als taal, het kan echt!

Ben je benieuwd wat kleur over jou zegt en welke kleuren JOU laten zien?

Maak eens een afspraak voor een gratis Lef en Power Scan. Tijdens dit half uurtje geven we je tips over hoe jij jezelf meer kunt laten zien, innerlijk én uiterlijk!

Ja! Doe mij zo’n gratis gesprek.