Doelen stellen?  Dat doe je alleen als je een bedrijf hebt, toch? 

Zo dachten wij er tenminste over.

Maar, nu niet meer!

Een doel hebben of, zoals wij het zeggen een stip aan de horizon,  zorgt ervoor dat je jouw keuzes veel makkelijker maakt. Waarom? Omdat je weet waar je heen wilt en waar je jouw focus op moet leggen.  Door die focus gaan je gedachten en emoties niet alle kanten op en weet je waartegen je ‘ja’ kunt zeggen en misschien nog wel belangrijker, waar je NEE tegen moet zeggen.

Verlangen

Niet zo lang geleden was Jodie bij ons voor de eerste afspraak van het traject Knallen met jouw Kracht. Tijdens deze afspraak kreeg ze haar verlangen onder ogen. Haar verlangen is; Rust en Ruimte is. Het eerste wat ze zei was; ‘Nou ja!! Dat is echt zo!! Ik kan wel gaan, ik weet genoeg. Is het echt zo makkelijk?’

En ja, zo makkelijk is het. Wij zijn geneigd om veel te ver en ingewikkeld te denken, maar het ligt dichterbij dan je denkt. Dit is wat ze er verder over zei.

‘De eerste stap was het in kleur brengen van mijn persoonlijkheid op basis van een vragenlijst: ik zag dat we als eerste stap mijn verlangen in beeld zouden brengen. Dat zorgde meteen voor de nodige kriebels, omdat ik het soms al lastig te omschrijven vindt wie ik nu ben, laat staan dat ik weet wat mijn stip op de horizon zou kunnen zijn. Die kriebels bleken al snel helemaal niet nodig. Op een heel logische en daardoor makkelijke manier werd die stip op de horizon helemaal duidelijk.

Mijn kleur is smaragdgroen en die staat voor tijd en energie. Er viel hiermee zoveel op zijn plek! Bij een burn-out krijg je vaak het advies om leuke en energiegevende dingen te gaan doen, terwijl juist het hébben van tijd en energie zoveel belangrijker is. Het geeft me houvast dat ik een doel voor ogen heb.’

Uniek

Wat Knallen met jouw Kracht zo uniek maakt is, dat achter elk verlangen een kleur hangt. Smaragd is de kleur achter Rust en Ruimte. Elke keer als Jodie de kleur smaragd ziet zal ze denken; Oja, Rust en Ruimte dat is mijn stip. Nu ze weet wat haar stip is, hoeft ze zich niet meer schuldig te voelen als ze in het zonnetje wil zitten. Sterker nog, het is voor haar noodzakelijk! Door Rust en Ruimte in te plannen, zal ze veel meer energie en kracht krijgen om al die ballen in de lucht te houden.

Jodie zal nooit meer hetzelfde naar de kleur smaragd kijken. 😉

Wat denk je?

Zal rust en ruimte ook jouw stip aan de horizon zijn? Of wil jij meer avontuur en plezier of waardering en erkenning? Er zijn natuurlijk veel meer stippen met ieder zijn eigen kleur. Tijdens de training Knallen met jouw Kracht kom je er achter wat jouw Stip is!

Ontdek ook jouw stip (en de kleur die daar achter zit) en boek de training Knallen met jouw Kracht.  Hierna zul je met lef en zelfvertrouwen kiezen voor jouw doel. Het zal je (nog) krachtiger maken!

Boekhemhier!